Зверніться до нас за допомогою
14-ий Європейський конгрес з епілептології (14th European Congress on Epileptology) ILAE

14-ий Європейський конгрес з епілептології (14th European Congress on Epileptology) ILAE

З 9 по 13 липня 2022р. в Женеві відбувався 14-ий Європейський конгрес з епілептології (14th European Congress on Epileptology) ILAE. В конгресі прийняло участь понад 700 фахівців із різних країн світу. Незважаючи на війну, в конгресі прийняло участь чимало фахівців з України. На конгресі були розглянуті і висвітлені сучасні аспекти діагностики, медикаментозного та хірургічного лікування епілепсії, а також соціальної реабілітації хворих. 

Спеціальне засідання було присвячено обговоренню допомоги хворим в Україні в умовах російської агресії. Було наголошено, що руйнування лікарень, обмежений доступ до лікарських засобів та багато інших проблем, пов’язаних з війною, потребують швидкого вирішення та проведення невідкладних заходів за участю міжнародних організацій та лікарень.

На конгресі була створена Спеціальна оперативна група з реагування на надзвичайні ситуації в Україні – ILAE Emergency Response (Ukraine) Task Force.  Метою робочої групи є швидке реагування на проблеми, з  якими зіштовхуються хворі та лікарі, які залучені у лікування пацієнтів на епілепсію. Групу очолює  президент International League Against Epilepsy – professor Helen Cross. До складу групи включені лікарі Європи та України, зокрема доктор медичних наук Костянтин Костюк.