Зверніться до нас за допомогою
Костянтин Костюк

19 Конгрес Всесвітнього товариства стереотаксичної та функціональної нейрохірургії (World Society for Stereotactic & Functional Neurosurgery – WSSFN)

З 4 по 8 вересня 2022 у місті Інчхон, Південна Корея, відбувся 19 Конгрес Всесвітнього товариства стереотаксичної та функціональної нейрохірургії (World Society for Stereotactic & Functional Neurosurgery – WSSFN). Це був перший масштабний міжнародний захід WSSFN з моменту початку пандемії COVID-19.  В конгресі прийняли участь 698 делегатів із 41 країни. На конгресі обговорювались сучасні підходи у хірургічному лікуванні хвороби Паркінсона, торсійної дистонії, тремору, епілепсії, больового синдрому та деяких інших захворювань. 

Однією з провідних тема конгресу  були нейрохірургічні підходи у лікуванні для психічних розладів. Провідні неврологи, психіатри та нейрохірурги обговорити місце нейрохірургічних втручань у лікуванні депресії, обсессивно-компульсивного синдрому, синдрому Туретта, нервової анорексії та деяких інших психічних розладів. Також обговорювалися останні досягнення хірургічного лікування епілепсії, больового синдрому, хвороби Паркінсона та інших рухових розладів.

Костянтин Костюк прийняв участь у конгресі, був модератором засідання “Movement Disorders” та виступив із доповіддю “Our  case series of stereotactic pallidotomy for stroke-induced hemiballismus”.

На Генеральній асамблеї конгресу таємним голосуванням членом Правління WSSFN було обрано завідувача функціональної нейрохірургії та нейромодуляції Інституту нейрохірургії, доктора медичних наук Костянтина Костюка.

Новим президентом WSSFN було обрано відомого нейрохірурга професора Konstantin Slavin з Чикаго.