Зверніться до нас за допомогою

5-та науково-практична конференція «Захворювання екстрапірамідної нервової системи: клініка, діагностика, лікування».

7 – 9 листопада 2019 року у м. Києві відбулася 5-та науково-практична конференція нейрохірургів України з міжнародною участю «Захворювання екстрапірамідної нервової системи: клініка, діагностика, лікування».

У конференції прийняли участь провідні неврологи та нейрохірурги України та закордоні гості. Серед них керівник відділу Досліджень хвороби Паркінсона Дослідницького інституту біомедицини Університету Барселони, професор E. Toloso, професор Університету Тулузи O. Rascol, професор Медичного центру ім. Сураскі (Тель-Авів) Т. Гуревич, професор О. Левін (Москва).

На конференції обговорювалися сучасні аспекти патогенезу, діагностики, лікування та реабілітації хвороби Паркінсона, торсійної дистонії, інших рухових розладів, а також хвороби Альцгеймера, деменції.

Доктор медичних наук К. Костюк прочитав лекцію «Сучасні аспекти, стан та перспективи нейрохірургічного лікування екстрапірамідних розладів в Україні», а також разом з професором Т. Гуревич та професором І. Карабань провів Майстер-клас «Показання та протипоказання до DBS у пацієнтів із хворобою Паркінсона різного віку».

На конференції було наголошено, що тісна взаємодія неврологів, психологів, нейрохірургів, електрофізіологів може забезпечити мультидисциплінарний підхід до визначення лікувальної тактики, зокрема нейрохірургічного лікування хворих з руховими розладами.