Зверніться до нас за допомогою

Науково-практична конференція «Високі технології у підвищенні якості життя нейрохірургічних хворих»

23-25 жовтня 2019 року у м. Києві відбулася науково-практична конференція нейрохірургів України з міжнародною участю «Високі технології у підвищенні якості життя нейрохірургічних хворих».

У конференції прийняли участь провідні нейрохірурги України та багато закордонних гостей, серед них видатний вчений-нейрохірург академік Коновалов О.М.

На конференції були висвітлені досягнення нейрохірургії у діагностиці та лікуванні онкологічних, судинних, травматичних, дегенеративних і запальних захворювань і уражень структур центральної та периферичної нервової системи.

Було зазначено, що нейрохірургія за останнє десятиріччя стала найбільш технологічною галуззю медицини. Результати роботи відділення функціональної нейрохірургії та нейромодуляції були представлені у двох доповідях завідувача відділення доктора медичних наук Костюка К.Р. «Перспективи розвитку функціональної нейрохірургії в Україні» та «Хірургічне лікування мультифокальної епілепсії».

Було зазначено, що на теперішній час у відділенні проводяться всі сучасні нейрохірургічні втручання з метою лікування важких форм епілепсії, а саме резекційні, нейростимулюючі (Deep Brain Stimulation, Vagus Nerve Stimulation), мініінвазивні стереотаксичні радіочастотні абляції та інші. Наголошено, що відділення функціональної нейрохірургії та нейромодуляції є провідним нейрохірургічним центром в Україні, де проводиться нейрохірургічне лікування хвороби Паркінсона, торсійної дистонії, ДЦП та інших захворювань екстрапірамідної системи. Костюк К.Р. поділився досвідом використання методу глибинної стимуляції мозку, які були започатковані у відділенні в 2012 році.

Конференція сприяла підвищенню кваліфікації нейрохірургів, неврологів, лікарів інтенсивної терапії, поглибленню та одержанню нових знань про можливості інноваційних нейрохірургічних технологій, ознайомленню з новими розробками у галузі нейрохірургії і можливостями їх практичного використання.