Зверніться до нас за допомогою

2-й Український регіональний конгресс Controversies in Neurology

21-22 листопада 2019 року в м. Києві відбувся Другий Український регіональний конгресс Controversies in Neurology.

Метою конгресу є провадження в практику сучасних клінічних даних та останньої наукової інформації щодо лікування різноманітних захворювань нервової системи. Спеціальний формат проведення конгресу у вигляді дискусії та дебатів, проваджує платформу для українських та міжнародних експертів для викладення власного досвіду.

Основні теми конгресу були наступними – епілепсія, біль та головний біль, нейропсихіатрія та неврологія поведінки, рухові та порушення, розсіяний склероз, інсульт.

Модераторами напрямків роботи конгресу виступили провідні українські та міжнародні експерти, що брали участь у світових конгресах того ж формату. У конгресі прийняло участь 490 фахівців.

Дебати на тему: «чи можна використовувати паліативні хірургічні втручання з метою лікування фармакорезистентної епілепсії?» провів доктор медичних наук Костюк К.Р.. У дебатах прийняли участь професор Ivan Rector – керівник Дослідницького центру нейронаук при Masaryk University (Брно, республіка Чехія) та лікар-невролог обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології м. Ужгород – Тарас Студеняк.

Під час дебатів було визначено, що резекція (видалення) епілептичного вогнища дозволяє зупинити судоми у 60-90% пацієнтів із симптоматичною епілепсією. Однак у деяких випадках резекційна хірургія не показана через локалізацію епілептичного вогнища у функціонально-важливій ділянці мозку, а також у випадках мультифокальної або кріптогенної епілепсії. У таких випадках стають актуальними паліативні функціональні нейрохірургічні втручання, основною метою яких є блокування поширення патологічної пароксизмальної епілептичної активності.

Інформацію, щодо питань, які були розглянуті на конгресі можна знайти на нижче наведених посиланнях.
https://drive.google.com/file/d/1ae1uEkPRK5bojHSWP7zCrNTPik78ECtK/view
https://www.umj.com.ua/article/167912/ii-regionalnij-kongres-controversies-in-neurology-najgostrishi-pitannya-svitovogo-rivnya