Зверніться до нас за допомогою

XXIII Науково-практична конференція УПЕЛ

На конференції обговорювалися проблеми патоморфозу епілепсії.  У конференції прийняли участь фахівці різних спеціальностей, яких об`єднує тема сучасних досягнень діагностики, лікування епілепсії та супутніх захворювань.

Досвід роботи відділення функціональної нейрохірургії та нейромодуляції був представлений доповіддю Костюка К.Р.: «Хірургічне лікування симптоматичної епілепсії». У доповіді були представлені результати хірургічного лікування 232 хворих на епілепсію, серед яких було 110 хворих на скроневу епілепсію. В інших хворих причиною епілепсії були фокальна кортикальна дисплазія, локальний гліоз, кавернозні ангіоми, пухлини головного мозку та інші ураження головного мозку. У доповіді було наголошено на важливості глибинного обстеження хворих, потенційних кандидатів до хірургічного лікування, метою якого є виявлення епілептичного фокусу та визначення шляхів поширення пароксизмальної епілептичної активності.

Під час роботи конференції Костюк К.Р. та Медведєв Ю.М. провели контрольних огляд хворих, яким у відділенні функціональної нейрохірургії та нейромодуляції була імплантована система для глибинної мозкової стимуляції. Лікарі провели корекцію параметрів нейростимуляції.