Зверніться до нас за допомогою

Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона

11 квітня, відзначають Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона.

Його відзначають у день народження англійського лікаря Джеймса Паркінсона (1755–1824), який вперше описав хронічне прогресуюче захворювання центральної нервової системи.

Хвороба Паркінсона є одним із найбільш поширених нейродегенеративних захворювань нервової системи. Біля 2% населення планети старше 65 років страждають на це захворювання. В Україні на паркінсонізм страждає близько 70000 людей

На сьогодні хвороба Паркінсона є невиліковною, всі існуючі методи лікування спрямовані лише на полегшення її симптомів захворювання.

Останнім часом все більше поширеними стають методи хірургічного лікування хвороби Паркінсона, показами до яких є прогресуючий перебіг захворювання, низька ефективність медикаментозної терапії або поява побічних моторних ефектів від леводопа-замісної терапії (моторні флуктуації та леводопа-викликані дискінезії) та посилення соціально-побутової дезадаптації хворих.

Наше відділення є провідним нейрохірургічним центром в Україні, в якому вже більше 60-ти років проводиться хірургічне лікування хвороби Паркінсона та інших рухових розладів.

У відділенні впроваджені сучасні аблятивні (стереотаксична радіочастотна деструкція) та нейростимулюючі (глибинна стимуляція мозку) нейрохірургічні втручання. Високу ефективність лікування забезпечує сучасне оснащення відділення, новітня плануюча станція ELEMENT (BrainLab), яка використовується для розрахунку координат мішені деструкції або імплантації внутрішньомозкових електродів, а також досвідчений медичний персонал, який володіє вищевказаними методиками.

Користуючись нагодою, привітати всіх фахівців, які займаються лікуванням та реабілітацією хворих на таке непросте захворювання, а пацієнтам та їх близьким побажати міцного здоров’я, терпіння, оптимізму, родинного щастя і добра.

 

Колектив відділення
функціональної нейрохірургії та нейромодуляції