Зверніться до нас за допомогою

1-й навчальний курс «Основи програмування глибинної мозкової стимуляції»

28 – 29 серпня 2019 на базі Інституту нейрохірургії в Києві відбувся перший навчальний курс «Основи програмування глибинної мозкової стимуляції», на якому розглядалися методики налаштування параметрів нейростимуляції у лікуванні хвороби Паркінсона, торсійної дистонії та ДЦП.
Модераторами семінару були завідувач відділення функціональної нейрохірургії та нейромодуляції, доктор медичних наук Костюк К.Р. та Norbert Kovacs – професор відділення неврології, Університету Печ, Угорщина.

У семінарі прийняли участь провідні неврологи України, які займаються лікуванням хвороби Паркінсона та інших екстрапірамідних розладів, зокрема проф. Карабань І.М., проф. Слободін Т.М., д.мед.н. Богданова І.В., неврологи Карпінська К.О., Лісуха Л.М., Вінницька Н.В., Гасюк Т.В., а також нейрохірурги Інституту нейрохірургії та Національного медичного університету ім. акад. О.О. Богомольця.

На семінарі висвітлений сучасний стан в Україні методу глибинної стимуляції мозку у лікуванні хвороби Паркінсону, торсійної дистонії та ДЦП.

На семінарі були обговорені питання, щодо показів до імплантації системи глибинної стимуляції мозку, а також особливості налаштування параметрів нейростимуляції, з урахуванням неврологічного стану хворого та варіацій перебігу захворювання. На навчальному курсі обговорювалися особливості сучасних пристроїв для нейростимуляції, проводився розгляд клінічних випадків.

В заключенні було наголошено, що ефективність методу глибинної стимуляції мозку залежить від правильності встановлення показів до операції, досвіду нейрохірурга та тісної взаємодії неврологів та нейрохірургів. Наголошено, що Інститут нейрохірургії є провідним нейрохірургічним центром України, де проводиться переважна більшість операцій імплантації нейростимулюючих систем при різних захворюваннях нервової системи.