Зверніться до нас за допомогою
a

Відділення функціональної нейрохірургії

Форум-вебінар “Славетні дати нейрохірургії України”. 13-14 листопада 2020

70 років ДУ “Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П.Ромоданова НАМН України”
75 років кафедрі нейрохірургії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика
100 років від дня народження академіка А.П. Ромоданова

Форум-вебінар відбувся замість запланованої науково-практичної конференції, зважаючи на пандемію COVID-19. Під час форуму були висвітлені та обговорені сучасні досягнення  української нейрохірургії, зокрема сучасні підходи до лікування черепно-мозкової та спинальної травми; сучасні аспекти нейроонкології, дитячої нейрохірургії, функціональної та відновнювальної нейрохірургії, хірургічного лікування судин головного мозку.

Д.мед. наук Костюк К.Р. присвятив свою доповідь сучасному стану функціональної нейрохірургії в Україні. У доповіді було акцентовано увагу на важливості впровадження сучасних діагностичних та лікувальних технологій при хірургічному лікуванні епілепсії,  хвороби Паркінсона, торсійної дистонії та інших рухових розладів. Особлива увага була надана сучасним підходам до нейрохірургічного лікування нестерпного болю та деяких видів психічних розладів, а саме синдрому Ля Туретта, обсессивно-компульсивного синдрому, депресії та деяких інших. 

Відеозапис форуму-вебінару можна переглянути за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=ThowHscf5FQ&feature=youtu.be  (13 листопада 2020) та https://www.youtube.com/watch?v=y4QHV2ElSak&feature=youtu.be (14 листопада 2020), або на нашому сайті: