Зверніться до нас за допомогою

Конференція нейрохірургів України

Конференція була присвячена сучасним досягненням нейрохірургії в галузях судинної нейрохірургії, нейронкології, функціональній нейрохірургії та деяким іншим напрямкам.

Під час конференції співробітники відділення функціональної нейрохірургії на та нейромодуляції зробили три доповіді. Костюк К.Р. «Досвід використання глибинної мозкової стимуляції у лікуванні екстрапірамідних захворювань», Медведєв Ю.М. «Стереотаксична біопсія вогнищевих уражень задньої черепної ями», Чебурахін В.В. «Наш перший досвід функціональної гемісферотомії у лікуванні тяжких форм симптоматичної епілепсії». На конференції було зазначено, що на теперішній час в Україні лише в Інституті нейрохірургії  поводяться самі складні та високотехнологічні операції при лікуванні епілепсії, а саме функціональна гемісферотомія. Презентації продемонстрували результати 10 операцій, які проведені з 2017 року.

В доповіді Костюка К.Р., присвяченій сучасному стану проблеми нейромодуляціі в Україна було відмічено, ні що Інститут нейрохірургії займає провідне місце в даному напрямку нейрохірургіі. З моменту виконання першої операції в інституті нейрохірургії у 2012 році на сьогодні у відділенні виконано більше 70 хірургічних втручань імплантації нейростимулюючих систем та заміни нейрогенератору.

Було відмічено, що запорукою подальшого розвитку даного  напрямку нейрохірургії є тісна співпраця та взаємодія спеціалістів різних галузей, а саме неврологів, психіатрів, радіологів, нейрофізіологів та нейрохірургів.

Медведєв Ю.М. доповів про особливості проведення біопсій вогнищевих уражень задньої черепної ями. Показав високу інформативність біопсії, вказав на покази та фактори ризику розвитку операційних ускладнень.