Зверніться до нас за допомогою

13-ий Європейський конгрес епілептології

Подібні конгреси відбуваються один раз в два роки.  В конгресі прийняло участь понад 600 фахівців із різних країн світу. На конгресі обговорювалися сучасні аспекти лікування епілепсії. Особлива увага приділялась вивченню патогенезу та лікуванню специфічних клініко-електрофізіологічних синдромів, синдрому Драве, синдрому  Тассанарі, синдрому  Янца, синдрому  Дживонса та іншим.

Значна частина Конгресу була присвячена хірургічному лікуванню тяжких форм епілепсії. Акцентувалась увага на зростання ролі малоінвазивних деструктивних хірургічних втручаннях, таких як радіочастотна та лазерна абляціі. В той же час на Конгресі були представлені результати різних резекційних операцій при лікуванні симптоматичної епілепсії. Декілька доповідей було присвячено найбільш складній операції, яка на сьогодні проводиться при лікуванні епілепсії — функціональної гемісферотоміі. Було показано, що незалежно від виду гемісферотоміі ефективність операції лишається високою, а ризики ускладнень низькі.

Наш досвід ефективності функціональної гемісферотоміі був представлений на конгресі у вигляді постер – “Our experience of functional hemispherotomy for treatment of epilepsy”.